sliderimage

Tussentijdse toets

15% toename slagingskans

Wat is een TTT

Op ongeveer tweederde van de autorijopleiding kunnen de rijschool leerlingen een zogeheten tussentijdse toets (TTT) afleggen bij een examinator van het CBR.

Het is een goede gelegenheid voor de cursisten om:

  • alvast te wennen aan het auto-rijexamen
  • vrijstellingen te verdienen
  • eventuele nervositeit weg te nemen.


De TTT slaat aan! Vier op de tien cursisten maken momenteel gebruik van een tussentijdse toets. Hun slaagkans op het autorijbewijs neemt met liefst vijftien procentpunten toe, leert de ervaring.

De tussentijdse toets in het kort

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt auto-rijexamen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het auto-rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.  Je instructeur rijdt mee. 

De TTT duurt even lang als een auto-rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend auto-rijexamen. 

Tussentijdse Toets

Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend auto-rijexamen.

TTT Aanvraag

Voor wie

De TTT is bedoeld voor cursisten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor). Alleen als je autorijschool staat ingeschreven bij het CBR kun je een TTT aanvragen. 

Uiteraard is Rijschool Goede Reis uit Noordwijk bij het CBR ingeschreven. Veel cursisten hebben hun voordeel gedaan tijdens de autorijlessen met deze tussentijdse toets. Hun ervaringen met deze tussentijdse toets waren zeer positief. Enkele redenen die de cursisten opgaven waren:

  • Het geeft duidelijk aan waar ze nog bij de autorijlessen op moeten letten
  • Ze beginnen met meer zekerheid en meer rust aan het praktijkexamen autorijden
  • Ze weten of ze nog meer autorijles nodig hebben of dat ze direct het praktijkexamen autorijden kunnen aanvragen.

Slimme keus!

Een cursist vond het een slimme en voordeling keuze. Een autorijles kost € 47,00 waardoor deze tussentijdse toets maar € 47,00 extra kost. Daarvoor krijg je duidelijk inzicht of je klaar bent voor het praktijkexamen autorijden of dat je nog een paar autorijlessen nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je te vroeg het dure praktijkexamen autorijden gaat afleggen. Daar bovenop krijg je nog vrijstelling ook voor de bijzondere verrichtingen die je goed uitvoert.